Valdag

Idag ska det gå och röstas. Följdaktligen borde jag skriva ett inlägg som handlar om valet. Ett politiskt insatt inlägg om den demokratiska vikten i att gå och rösta. Jag skulle kunna resonera lite kring hur det är märkligt att det följer logiskt att det är sant för varje individ som går och röstar att det egentligen inte spelar någon roll vad den personen röstar på, eftersom varje enskild röst inte kan påverka utgången av valet. Men att det samtidigt, om man betraktar väljarkåren som ett kollektiv, faktiskt spelar roll vad man röstar på. Något sådant skulle jag kunna skriva om. Jag skulle också kunna skriva om hur jag stör mig på att många människor röstar utifrån vad som kommer gynna dem själva kortsiktigt framför vad som skulle vara bäst för samhället i ett långsiktigt perspektiv.

Men jag är så tokigt förälskad att mina mentala förmågor har gått på semester. Så istället för att göra något vettigt av min tid sitter jag framför Facebook med tom blick och tittar på bilder av objektet för mitt romantiska intresse. Detta är förstås efter att jag riskerat att permanent skada mina vänskapsrelationer genom att oupphörligt tjata om hur fantastisk hon är. Jag tror att min vän Sara kan ha kräkts lite i munnen efter en timmeslång tirad. Det är svårt att säga, hon hulkade till lite, höll för munnen och avlägsnade sig snabbt.

Jag är olidlig att umgås med i nuläget. Oavsett vad folk pratar om så hittar min hjärna ett sätt att associera det till hon den där tjejen jag träffar.

.

En vän: Jag vet inte riktigt vad jag ska rösta på.

Jag: Ja, jag pratade med tjejen jag träffar om det häromdagen. Och hon sa…

En vän: Håll käften!

.

En annan vän: Går det något bra på TV ikväll?

Jag: Vet du, hon tjejen jag träffar har en TV.

En annan vän: Håll käften!

.

Ytterligare en vän: Nu började det regna.

Jag: Jag kan inte komma på något sätt alls att associera det till tjejen jag träffar. Men jag tänker prata om henne ändå.

Ytterligare en vän: Hållkäftenhållkäftenhållkäften!

Jag: Ja, så brukar hon säga till mig också.

.

Senare i eftermiddag ska jag gå med mitt gruppboende på röstningsutflykt. Det blir bra. Jag har bestämt mig för att lägga min röst på Nya Miljömoderaterna – Sveriges enda socialistiska kvinnoparti.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

september 2010
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Gör sällskap med 7 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: