Den har du inte hört förut!

Jag är den förste att tillstå att jag tycker att traditionella roliga historier är väldigt underhållande. En uppväxt med humorklassiker som SVT:s  Har du hört den förut? och Nöjesmassakern har oundvikligen bidragit till att forma min komiska förmåga till vad den är idag. Sorgligt nog så förändras tiderna och dagens publik saknar de mentala verktyg som krävs för att till fullo uppskatta en bra rolig historia. Ta nedanstående exempel:

-Vet du varför mammuten dog ut?

-Nä. Varför då?

-För att det inte fanns några papputar.

Ha, ha, ha! Klassiker. Dessvärre återstår få sociala sammanhang i vilka ovanstående skämt skulle få ett rättvist mottagande. Av egen erfarenhet vet jag att man idag som bäst kan hoppas på att folk uppskattar den traditionella roliga historien som en ironisk gest, eller möjligtvis att de finner ett visst nostalgiskt värde i den. Föreställ dig nu något av följande scenarion:

1) Du är på dejt med en person som du verkligen är intresserad av. För att vinna personens hjärta vet du att det är av yttersta vikt att du framstår som rolig och kvick. Ni  är på en trevlig restaurang och ska snart gå och se en film. Du vet också att om det ska bli någon fysisk kontakt i biografsalongen så måste du imponera snarast. Du har mumlat dig genom förrätten och pratat om vädret under varmrätten. Det går inte bra. Servitören kommer med kaffe och dessert och ditt sällskap ser mer än måttligt uttråkat ut. Du måste säga något roligt nu!

2) Ditt förhållande har börjat gå på slentrian. Den glöd som en gång fanns mellan er har svalnat till rumstemperatur och det enda som återstår av ert sexliv är ett månatligt måndagsligg som mest liknar oinspirerad onani. Ni behöver någonting som får det att slå gnistor igen, men ni har redan uttömt samtliga av Cosmos sextips. Ni ligger i dubbelsängen och ska precis släcka lampan. Du vänder dig mot din partner med din bästa sängkammarblick och säger… Vad?

3)Det är firmafest. Du har äntligen lyckats bli ensam i kopieringsrummet med det unga snygga kontorsbiträdet. Trots att du är personalchef och tjänar fem gånger mer så vet du att han mycket hellre vill gå hem med 25-åriga Agnes från växeln. Du behöver något som kan kompensera för dina rynkor och gäddhäng. Du behöver ett trumfkort.

4) Du följer med en kompis på en fest utan att känna någon annan som är där. Efter att ha stått tyst i ett hörn i hallen de första två timmarna så börjar alkoholkonsumtionen så småningom få effekt. Folk lättar upp socialt och plötsligt finner du dig delaktig i ett samtal i köket med fem andra människor. De riktar uppmärksamheten mot dig. Du har tre sekunder på dig att komma på något att säga som kan slå dem med häpnad. Vad säger du?

Vad som behövs i samtliga ovannämnda scenarion är självfallet en rolig historia. Men som vi redan konstaterat skulle tyvärr en traditionell vits inte falla i god jord. Det är faktiskt rimligt att föreställa sig att situationen rent av skulle förvärras. Men istället för att sörja det förflutna bör man blicka framåt och följa med utvecklingen. Vad som behövs är nya tag. Ett nytt perspektiv. Jag presenterar härmed andra generationens rolig historia, modern och samtidsanpassad: Nouveau-vits. Föreställ dig åter igen något av ovanstående scenarion, men att du istället för att komma dragandes med gammal skåpmat berättar följande roliga historia:

-Vet du varför mammuten dog ut?

-Nä. Varför då?

-Käften! Nu är det jag som pratar din äckliga crackhora!

En given succé! Med en vältamjad noveau-vits får du inga problem att vinna din älskades hjärta, bli festens höjdpunkt eller få förtur till chefsutbildningen. Silverponnyn presenterar stolt en samling av de absolut bästa noveau-vitsarna i boken Den har du inte hört förut!. Välj och vraka bland mer än 2500 nyvitsar av toppklass! Boken finns även i händigt pocketformat för enkelt medtag till alla upptänkliga sociala sammanhang.

Den har du inte hört förut! innehåller garanterade skrattpiller som:

  • ”Jag är så SJUKT hög på tjack just nu!”
  • ”Dags att du får smaka på kniven!”
  • ”Luktar det inte runkbulle?”
  • ”Jag dödar dig! Jag svär!”
  • ”Din dotter har haft min penis i sin mun.”

Och självfallet den blivande klassikern:

  • ”Det är så typiskt att man blir kallad rasist bara för att man säger vad man tycker.”
Annonser

1 Response to “Den har du inte hört förut!”


  1. 1 Sara augusti 19, 2010 kl. 11:18 e m

    Haahahooho, ojojojhojhoj. Det var skoj!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Arkiv

augusti 2010
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Gör sällskap med 7 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: