Ett löfte

Det är kväll och gråmulet ute. Det blåser och kylan påminner om att hösten står runt hörnet. Du sitter uppe på taket till förrådet med det lilla skogstrollet. Det är mysigt här. Ett rikt lövverk hänger över taket och bildar en skyddande kupa över er. Det lilla skogstrollet flyttar sig närmre och lutar sitt huvud mot din axel. Du kan känna hennes kroppsvärme genom alla lager av kläder.

Hon ser så väldigt trött ut. Det är en månad sedan hon sov mer än några få timmar per natt. I helgen kunde hon ha varit ledig och försökt vila upp sig, men istället passade hon på att jobba extra. Nytt jobb. Det tar på energin. I morgon börjar hennes skola. Även det nytt och dessutom långa heldagar i skolan vecka ut och vecka in.

Du säger att hon måste vila, att hon måste tvinga sig själv att göra ingenting. Åtminstone en helg. Du vet så väldigt väl vad som händer om man inte gör det och det är ett kostsamt pris att betala. Det vet hon också. Egentligen skulle hon behöva flera veckor för att varva ner och komma i form, men det finns ingen tid.

Hon har Propavan som hon fått utskrivet i vintras. Hon har testat, men gillade det inte. Säger att det kändes som att hon skulle dö. Du ber henne att snälla snälla bara ta det lugnt och vila nästa helg och pröva Propavan igen för hon måste sova annars kommer hon att krascha. Du vädjar. Du är bestämd. Du säger att du kommer bli sur om hon inte gör det. Hon vill inte lova.

Hon är så olidligt fin när hon sitter där och lutar sitt huvud mot din axel. Det känns som att din lilla bröstkorg inte riktigt rymmer allt du känner. Du vill så gärna verkligen att det ska funka. Men hon är trasig. Hon är alldeles för duktig på att vara elak mot sig själv och någonstans vet du mycket väl hur det kommer gå. Du vet hur sådana här saker fungerar. Hur gärna du än vill så kan du inte laga henne. För du räcker inte till.

”Ge inte upp!” sa hon till dig en gång när ni satt på trappen en natt. Du hade nyss sagt att du tyckte hon var svår. Hon rättade sig ”Eller, snälla lova att du säger till innan du ger upp.” Och du lovade.

Annonser

0 Responses to “Ett löfte”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

augusti 2010
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Gör sällskap med 7 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: