Skogsfolk vs Cirkusmänniskor

Cirkusmänniskor är akrobatiska och kan till exempel gå på lina eller spruta eld. De rör sig i flock, så kallade ‘kompanier’, och är mycket extroverta. Då cirkusmänniskan är beroende av uppmärksamhet för de en nomadliknande tillvaro inte olik vattenbuffelns. Men till skillnad från vattenbuffeln, som vandrar för att finna nya betesmarker, färdas cirkusmänniskan land och rike runt i jakt på ny publik.

Skogsfolk kännetecknas av till synes slumpmässigt färgade kläder, gärna med indisk inspiration och inslag av batik. De har en svaghet för té vilket de brygger på egeninsamlad mossa och bark. Det är utmärkande för skogsfolk att byta namn till indiska maträtter och att uppdatera sin status på facebook med meningar som ”Enjoys the sun, the work flow and the beautiful rest that exists in every moment!”. En gång om året samlas allt skogsfolk på Ängsbackafestivalen för att sitta i svettält och para sig med varandra. Detta hade varit helt ok om de inte envisats med att skicka en miljon inbjudningar och påminnelser till mig på facebook.

I en kamp på liv och död är skogsfolk underlägset cirkusmänniskan. Detta då den sistnämnda är vältränad och van att slåss för uppmärksamhet, medan de förstnämnda mest är gränslösa och spelar trumma i skogen.

Annonser

0 Responses to “Skogsfolk vs Cirkusmänniskor”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

juli 2010
M T O T F L S
    Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Gör sällskap med 7 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: