Göran

Välkommen till Halmstad – Sveriges runkbulle. Förlåt, västkustens runkbulle. Jag är hemma på visit hos min mor över helgen och jag tror aldrig riktigt att jag kommer att förlåta henne för att hon valde att flytta från Stockholm till Halmstad för att uppfostra sina barn. Jag har fått låna Görans dator en stund. Göran, som är en pensionerad socialarbetare, har gjort om mitt pojkrum till ett arbetsrum. Det finns en säng, ett skrivbord med en dator och oproportionerligt många pärmar ordnade efter årtal. Det första jag gjorde var givetvis att kolla webhistoriken på Görans dator, men jag hittade inga spår efter vare sig pornografi eller hästbilder. Så vad Göran faktiskt använder sitt ”arbetsrum” till förblir höljt i dunkel.

Jag gillar Göran, trots att han vill diskutera gestaltterapi med mig. Göran är snäll och omtänksam, om än en smula dimmig. Det gör inget. Mamma är också dimmig. Det är något bedårande över hur de kan sitta och vara dimmiga tillsammans.

Det är nu sex timmar sedan jag landade med flyget och jag har redan fått min mamma att gråta. Imorgon ska jag gå och bada i havet.

 

Annonser

0 Responses to “Göran”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Arkiv

juli 2010
M T O T F L S
    Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Gör sällskap med 7 andra följare

Annonser

%d bloggare gillar detta: